Follow

BERAT MAINTAIN

Hai nak tanya if ada sesiapa yang  mengalami mcm saya...

Dulu berat sy 73 kg dengan ketinggian 159cm, memang nampak gemuk ler...saya memang dari kecik chubby n chubby...

Cuma dalam tahun ni sy nekad tuk kurus sikit....saya tak makan ape2 ubat or buat senaman cuma jaga makan dan kurang nak makan lepas tu kerja yang penat membuatkan selera makan saya terbantut....akhirnya saya turum 10kg dalam masa 3 bulan tanpa senaman dan penjagaan makanan yang ketat. Cuma masalah sekarang bila berat saya dah turun 10kg dan berat sekarang 63kg, saya mula masuk gym buat workout dan ambik fat burner bila workout. 

Tapi masalah sekarang berat saya tak nak turun-turun maintain 63kg dan kekadang naik 1-2kg walaupun saya workout dan jaga makan.

Saya nak minta pandangan dan pendapat untuk dikongsikan.

Terima kasih...

Was this article helpful?
14 out of 14 found this helpful
Have more questions? Submit a request

52 Comments

  • 0
    Avatar
    Zuraidah Jamein

    Hai...sy zura.berat sy skrg 80 n tinggi 156.sy dh mcm cuba utk kurangkn berat tp tk pnah berjaya.dan buat pegetahuan sy sgt suka mkn.dan lg bila sy stress sy akn double mkn.boleh ker bantu saya.

  • 0
    Avatar
    Sha Assyfe

    Wahhh 10kg without exercise n jaga makan?? Bestnye :)

  • 0
    Avatar
    Nora Nutrisi

    hai saya nora berat sya skrg 96kg. macam2 produk yg saya cuba tetap x menunjukkan hasil yg positif. mmg sya akui sya jarang lakukn senaman. saya slalu runsing dgn berat badan sya sehingga mngalami tekanan. boleh bantu saya...

  • 0
    Avatar
    SHIMA SUHNI

    Zuraidah Jamein & Nora Nutrisi

    Yang sy blh bantu awak berdua cuba jaga makan dulu dengan kira kalori makanan yg diambil setiap hari. Panduan kira kalori makanan ada dalam post2 kevin.

    Yg kedua klu stress atau tertekan cuba tukarkan habit tu dari makan kepada sesuatu yg làin selain dr mkn.

    Buat permulaan buat senaman yg ringan2 dulu...klu dpt pergi gym lg bagus...buat kardio...n yg penting fokus bukan tuk kurus dulu tp sihat. Bila kita sihat bru kita ada tenaga tuk jadi kurus.

    Good luck semua!

  • 0
    Avatar
    Nora Nutrisi

    tq shima. tapi sya perlukan bimbingan juga rasanya, baru lah sya disiplin agaknya.. apa pun sya akn cuba sedaya upaya untuk turunkn berat badan dan kawal pemakanan lpas ni serta dpt kekalkn berat badan yg ideal mcm artis2 tu ^_^

  • 0
    Avatar
    Dewi Manja

    salam shima. saya dah tiga minggu selang sehari pergi gim dua jam untuk jogging dan workout. kira kalori makan, dan minum air. kenapa ye berat saya masih statik? saya cuba nak turunkan 5kg sahaja lagi.. dah statik almost setahun tak gerak turun. naik kadang2 ada tapi turun balik yang naik tu aje. macamana ye? tq..

  • 0
    Avatar
    nurliyanaismail84

    Hye im yana... I dulu hnpir 90 kg. setelah 2 tahun trun 20 kg. Tigal 70. Skrg ni workout nak turun lagi lansung x turun dah..

  • 0
    Avatar
    Labqiila

    After workout, akan naik berat mula2 disebabkan muscle hypertrophy. pastu baru lemak didlm badan akan mengurang. 

    workout juga kena pastikan dibuat dgn betul.

  • 0
    Avatar
    Nor Diey ana

    Salam...saya diyana....berat saya sekarang 75kg...tinggi 153cm...saya sudah usaha macsm-macam cara untuk turunkan berat badan tapi masih tak berjaya...saya kawal pemakanan saya...makan nasi 1senduk,selebihnya lauk...setiap hari saya bersenam di gym...tapi berat saya susah nak turun..dah hampir 3bulan saya maintain macam nih tapi tak turun banyak lebih kurang dalam 1kg...just dah ada shape sedikit dibandingkan dulu...saya risau BMI tak seimbang...minta pandangan kawan-kawan..

  • 0
    Avatar
    UnlockBoom

    This ensures that you simply will get the 100% correct solution to Unlock Telstra iPhone 4 for your specific requirements.  Discovering  the appropriate software program is just not tricky but  the iphone is pretty an investment to merely ruin it.  It is possible to produce an application from any of your favorite websites.  The contacts book with the phone can store around 1000 entries and it has features of photo call too.  Everything seems good and effective can't be safe and secured always and could be harmful for a devices.  

  • -1
    Avatar
    ni bs

    salam...saya izati..saya ada membeli ebook dr kevinzahri.com dan telah membuat pembayaran..bagaimana saya nak excess ke ebook tersebut?terima kasih

  • 0
    Avatar
    Sha Lee

    Assalam.sy sha ..sy ada beli ebook dr kevinzahri.com..payment transaction n bukti sudah pun di emel ke adress sale kevinzahri.so br lama tempoh utk sy mendptkan produk tersebut dan cara boleh aksess ebook terbebut.mohon penjelasan.sbb reply dr mail xbrp jelas

  • 0
    Avatar
    Roslinda Harun

    salam ..sy ada beli ebook dr kevinzahri.com..payment transaction n bukti sudah pun di emel ke adress sale kevinzahri.so brpe lama tempoh utk sy mendptkan produk tersebut dan cara boleh aksess ebook terbebut.mohon penjelasan.sbb reply dr mail xbrp jelas.

  • 0
    Avatar
    siti im

    salam..saya pun dah buat paymnt untuk dptkan ebook kevin zahri..bila blh saya access ebook tersebut? tq

  • 0
    Avatar
    Ku Haslina Ku Adenan

    SALAM, saya dh buat bayaran untuk jom kurus raya santai.tapi saya x faham cara utk masuk ebook

  • 0
    Avatar
    dinmazlan

    salam ..sy ada beli ebook dr kevinzahri.com..payment transaction n bukti sudah pun di emel ke adress sale kevinzahri.so brpe lama tempoh utk sy mendptkan produk tersebut dan cara boleh aksess ebook terbebut.mohon penjelasan.sbb reply dr mail xbrp jelas.

  • 0
    Avatar
    Zulkifli Abdullah

    saya pun mengalami perkara yang sama

  • 0
    Avatar
    tatiey virgo

    salam ..sy ada beli ebook dr kevinzahri.com..payment transaction n bukti sudah pun di emel ke adress sale kevinzahri.so brpe lama tempoh utk sy mendptkan produk tersebut dan cara boleh aksess ebook terbebut.mohon penjelasan.sbb reply dr mail xbrp jelas.

  • 0
    Avatar
    Fatin Syuhada

    salam. saya pun telah buat payment and bukti transaction. bila saya boleh dptkan ebooks tersebut sbb intruction email tak jelas. Help here. Tq

  • 0
    Avatar
    Syahidah Zabidi

    Assalam, saya pun telah buat payment and hantar bukti transaction dua hari yg lepas. Masih menunggu-nunggu e-book di aktifkan. Berapa lme ye saya perlu tunggu? dah x sabar nak mulakan gaya hidup sihat. :)

  • 1
    Avatar
    flo2427

    Sya pusing2 nk tya psl ebook sbnrnya..tp tbaca psl berat xturun2...saya tinggi 157.berat 77..sya p gym n sentiasa mkn, pagi tghri n petang,plus ambil vit.D n kalsium 2 biji(yg mmg ad kajian kata bdn kita perlu kalsium lebih kurang 1000 mg sehari,terutamanya perempuan.lelaki xdigalakkn ats sbb tertentu)kjian tersebut mnunjukkn org yg berdiet dgn kalsium lbh cpt turun beratnya drpd yg hnya berdiet..n skng lps 3 bln.berat saya da jd 70.xbyk tp blh la..okk.ni hya prkongsian.sya x kata kalsium tu mmg bksn ya.sekian

  • 0
    Avatar
    Anis hazeera Ab. halim

    Hai saya pun dah bayar ebook, dan hantar resit sume tapi sampai skrg takde feedback. Saya hanta ke semua emel kevin zahri untuk minta tolong kenapa takde feedback tapi sampai skrg takde feedback. Harap dapat bantu. Time kasih

  • 0
    Avatar
    Laura daddy macarons

    sy ada beli ebook dr kevinzahri.com..payment transaction n bukti sudah pun di emel ke adress sale kevinzahri.so br lama tempoh utk sy mendptkan produk tersebut dan cara boleh aksess ebook terbebut.mohon penjelasan.sbb reply dr mail xbrp jelas ..my order ID is #50938.

  • 0
    Avatar
    Puteri Jameela89

    Masalah saya pon sama...saya da wat transaction.. Dah dpt email..Tp saya plan yg pening..mcm mn nk tgk eBook

  • 0
    Avatar
    arcanik86

    Sama la dengan saya.. dh order Ebook n video.. brapa lama bru boleh dl? ticket no. 47793

  • 0
    Avatar
    Puteri Jameela89

    Diorg akan bg email...pastu Baru blh tgk

  • 0
    Avatar
    ayu_rawkk

    saya pun sama x boleh akses ebook..mohon buat dlm bentuk video

  • 0
    Avatar
    Sabrinaembong

    Saya dah buat bayaran untuk sertai JK1M pada Januari 2015. Bayaran rm350 telah di buat di maybank Melawati pada Jam 11.28 pagi pada 4 Disember 2014. Berapa lama saya kena tunggu untuk comfirmation. Dah reply by email tapi tak jelas. Order atas nama Sabrina embong

  • 0
    Avatar
    AQEEDA EZZATI
  • 0
    Avatar
    reza hirawady tv

    Saya pun dah bayar rm100 semalam tapi masih belum dapat pun email . Mana nya ye ? . Cara nak masuk atau download dapatkan ebook tu.

Please sign in to leave a comment.
Powered by Zendesk